Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Nudelteig
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 20 g Sonnenblumenöl
- 120 g Wasser
- 2 Eier
- 1 TL Salz
Fülle
- 500 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält, geviertelt
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 50 g Butter
- 130 g Semmelwürfel
- 500 g Bröseltopfen
- 200 g Milch
- 2 EL frische Minze, gehackt (siehe Tipp)
- 1 EL frische Petersilie, gehackt
- 3 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
Fertigstellung
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 100 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3421 kJ / 818 kcal
- Protein
- 28 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 47 g
- Nasycený tuk
- 26 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 2337 mg
Alternativní recepty
Nockerl / Spätzle
20min
Kärntner Kletzennudeln
27sa 50 dk
Kärntner Kasnudln
1 godz. 45 min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Butternockerl
40min
Leberreis
35min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2h 45min
Topfenmäuse
1 Std.
Eierschwammerlstrudel mit Paprikadip
3 godz. 20 min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min