Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů loupaných vlašských ořechů
- 150 gramů cukru krupice
- 1 polévková lžíce citrónové kůry, nejlépe z bio citrónu, na kousky
- 250 gramů cukety, na kousky (2 cm)
- 3 vejce
- 100 gramů másla, plus dle potřeby na vymazání formy
- 1 čajová lžička skořice, mleté
- 180 gramů hladké mouky
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 100 gramů datlí, bez pecek, na malé kousky
- 100 gramů rozinek, předem namočených ve vodě (nebo v rumu), okapaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1720 kJ / 412 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 21 g
Alternativní recepty
Ořechovo-datlové hrudky
45 Min
Jogurtový koláč se sušenými švestkami (bez cukru)
2 Std.
Makovo-jablečný koláč
1 Std. 40 Min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1 Std. 15 Min
Brownies z červené řepy s medem
55min
Špaldová jablečná bábovka bez tuku
1 Std.
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1 Std. 10 Min
Švédský mrkvový dort
1 Std.
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2 Std.
Dýňovo-jablečný koláč
3 Std.
Ořechová bábovka
1 Std. 10 Min
Rakouský makovec (bez lepku)
50 Min