
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorbereitung
- 300 g Kletzen (Dörrbirnen)
- 600 g Wasser
Nudelteig
- 400 g Weizenmehl, griffig etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Sonnenblumenöl
- 2 Eier
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- ½ TL Salz
Fülle
- 100 g Zucker
- 2 EL Semmelbrösel
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Nelken, gemahlen
- 1 Prise Salz
- ½ Zitrone Saft gepresst
- 300 g Bröseltopfen
Fertigstellung
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 150 g Butter etwas mehr zum Einfetten
- Weizenmehl, griffig für die Arbeitsfläche
- ½ TL Zimt, gemahlen
- rote Ribisel zum Garnieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 728 kcal / 3047 kJ
- Protein
- 17 g
- Tuk
- 29 g
- Sacharidy
- 101 g
- Vláknina
- 10.3 g
Alternativní recepty
Kärntner Kasnudln
1hod. 45min
Marinierte Schwammerl in Öl
48hod. 30min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2hod. 45min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1hod. 20min
Zuckerreinkerl
2hod. 50min
Preiselbeerkonfitüre
20min
Ritschert
1hod.
Kärntner Kasnudeln
1hod. 45min
Leberreis
35min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2hod. 30min
Topfenstrudel
2hod. 10min
Kärntner Reindling
2hod. 40min