Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorbereitung
- 300 g Kletzen (Dörrbirnen)
- 600 g Wasser
Nudelteig
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Sonnenblumenöl
- 2 Eier
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- ½ TL Salz
Fülle
- 100 g Zucker
- 2 EL Semmelbrösel
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Nelken, gemahlen
- 1 Prise Salz
- ½ Zitrone, Saft gepresst
- 300 g Bröseltopfen
Fertigstellung
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 150 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- Weizenmehl, griffig, für die Arbeitsfläche
- ½ TL Zimt, gemahlen
- rote Ribisel, zum Garnieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3047 kJ / 728 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 101 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 10.3 g
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1h
Ritschert
1h
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Omas Kärntner Reindling
2u. 25min
Krapfen | Powidl | Mohn | Malz
6h 15min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2u. 45min
Zuckerreinkerl
2u. 50min
Kärntner Kasnudeln
1h 45 min
Hasenöhrl
1h
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Kärntner Kasnudln
1h 45 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min