
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 250 g Milch
- 100 g Zucker
- 30 g frische Germ zerbröselt
- 100 g Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei (Größe M)
- 3 Eidotter
- 2 TL Vanillezucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Füllungen
- 100 g Mohnsamen
- 100 g Haselnüsse, ganz
- 200 g Milch
- 90 g Zucker
- 60 g Rosinen
- 3 TL Rum
- 3 Msp. Zimt, gemahlen
- 100 g Magertopfen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 100 g Powidl
Fertigstellung
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 482 kcal / 2020 kJ
- Protein
- 12.6 g
- Tuk
- 21.1 g
- Sacharidy
- 58.9 g
- Vláknina
- 4.9 g
- Nasycený tuk
- 7.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marillenkuchen
1h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Topfengolatschen
50min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Polsterzipfl
2h 10min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Schnelle Biskuitroulade
30min