Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 1 kostka čerstvého droždí, můžete použít i instantní (7 g)
- ¼ čajové lžičky soli
- 550 gramů polohrubé mouky
- 1 vejce
- 150 gramů mléka
- 1100 gramů vody
- 60 gramů cukru
- 30 gramů oleje
- 500 gramů borůvek
Na ozdobení
- 250 gramů másla, rozpuštěného
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 881 kJ / 210 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 11.5 g
- Vláknina
- 2.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kynutý knedlík s makovou náplní (Germknödel)
1h 30min
Houskové knedlíky
50min
Kynutý pletenec s ovocným rozvarem
3 Std. 20 Min
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Langoše
1hod. 20min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1h 30min
Vdolečky s povidly
1h 30min
Tvarohové knedlíky s jahodami
50min
Moravské koláče
3hod.
Povidlové buchty
2 godz. 10 min
Houskové knedlíky
50min