Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Loupání brambor
- 1200 gramů vody
- 1 čajová lžička extra panenského olivového oleje (viz Tip)
- 900 gramů brambor, neoloupaných, podobné velikosti (viz Tip)
Bramborová kaše
- 140 gramů zeleninového vývaru (viz Tip)
- 90 gramů mléka
- 60 gramů másla, na kousky
- ¾ - 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- extra panenský olivový olej, na pokapání
- petrželová nať, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1235.7 kJ / 295.3 kcal
- Protein
- 5.4 g
- Sacharidy
- 40.7 g
- Tuk
- 13.2 g
- Nasycený tuk
- 8.2 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 623.8 mg
Alternativní recepty
Loupání česneku (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5 Min
Sladkokyselá, pomalu vařená vepřová žebírka
2h 25min
High protein borůvkové muffiny, vařené v páře
40 Min
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30 min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6 godz. 45 min
Kuřecí vývar plný kolagenu
12h 10min
Loupání brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5 Min
Loupání a vaření brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35 dk
Čirý vývar z hovězího masa
3h 45min
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45 Min
Vařené brambory
30 min
Bramborová kaše s medvědím česnekem a hořčičným máslem
50 Min