
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Loupání brambor
- 1200 gramů vody
- 1 čajová lžička extra panenského olivového oleje (viz Tip)
- 900 gramů brambor neoloupaných, podobné velikosti (viz Tip)
Bramborová kaše
- 140 gramů zeleninového vývaru (viz Tip)
- 90 gramů mléka
- 60 gramů másla na kousky
- ¾ - 1 čajová lžička granulovaného česneku (volitelně)
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- extra panenský olivový olej na pokapání
- petrželová nať na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 295.3 kcal / 1235.7 kJ
- Protein
- 5.4 g
- Tuk
- 13.2 g
- Sacharidy
- 40.7 g
- Vláknina
- 5 g
- Nasycený tuk
- 8.2 g
- Sodík
- 623.8 mg
Alternativní recepty
Loupání a vaření brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35min
Loupání brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5min
Treska v páře s italskou rajčatovou omáčkou a dušenými bramborami
50min
Bramborová kaše s medvědím česnekem a hořčičným máslem
50min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6hod. 45min
Restovaná zeleninová směs na polévku nebo pod maso
25min
Restované krevety
15min
Restované proužky kuřecího masa
15min
Low carb květákovo-kuřecí kari
45min
Kuřecí vývar plný kolagenu
12hod. 10min
Guláš z vepřové panenky
40min
Čirý vývar z hovězího masa
3hod. 45min