Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Loupání brambor
- 1200 gramů vody
- 1 čajová lžička extra panenského olivového oleje (viz Tip)
- 900 gramů brambor, neoloupaných, podobné velikosti (viz Tip)
Bramborová kaše
- 140 gramů zeleninového vývaru (viz Tip)
- 90 gramů mléka
- 60 gramů másla, na kousky
- ¾ - 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- extra panenský olivový olej, na pokapání
- petrželová nať, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1235.7 kJ / 295.3 kcal
- Protein
- 5.4 g
- Sacharidy
- 40.7 g
- Tuk
- 13.2 g
- Nasycený tuk
- 8.2 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 623.8 mg
Alternativní recepty
Okurkový salát s koprem a dresinkem ze zakysané smetany
10 min
Vepřová panenka sous-vide s houbovou omáčkou
1 godz. 50 min
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
4 Std. 30 Min
Zeleninový vývar se zázvorem
4 Std. 15 Min
Loupání a vaření brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35min
Čirý zeleninový vývar
3h 45min
Drůbeží vývar
1 godz.
Čirý vývar z hovězího masa
3h 45min
Kuřecí vývar plný kolagenu
12 godz. 10 min
Kuřecí vývar s houskovými knedlíčky
1 Std. 5 Min
Bramborová kaše s medvědím česnekem a hořčičným máslem
50 min
Guláš z vepřové panenky
40 min