Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 EL Olivenöl
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Hähnchen (1200 g), Schenkel und Brust, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
- 150 g Wasser
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 4 Safranfäden
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ TL Kurkuma
- ¼ TL Zimt
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ Salzzitrone, in dünnen Scheiben (volitelně)
- 100 g Oliven, entsteint
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2376 kJ / 568 kcal
- Protein
- 52 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 37 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Peking-Hähnchen mit Reisglasnudeln
45min
Brunnenkressesalat mit Hüftsteak-Tagliata
50min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4h 30min
Boeuf Bourguignon
1 Std. 30 Min
Lamm mit Artischocken
1 Std. 30 Min
Schweinefilet mit Bohnensalat
55 min
Curry-Hähnchen mit lauwarmem Kartoffelsalat
1 Std.
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 Min
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 Min
Rinderschmortopf
1 Std. 20 Min
Königsberger Klopse - mal anders
1 Std.