Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g cashews, for frosting (see Tips)
- water, for soaking
Carrot cake
- 40 g extra virgin coconut oil, melted, plus extra for greasing
- 70 g walnuts
- 150 g cashews (see Tips)
- 50 g shredded coconut (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground nutmeg, plus extra for dusting
- 1 orange, zested, no white pith and juiced (approx. 60 g)
- 60 g rolled oats
- 500 g carrot, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g pitted Medjool dates
- 80 g sultanas
Cashew lemon frosting
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 130 g coconut cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp raw honey
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1716.8 kJ / 408.8 kcal
- Protein
- 9.1 g
- Sacharidy
- 26.7 g
- Tuk
- 28.6 g
- Nasycený tuk
- 10.7 g
- Vláknina
- 6.7 g
- Sodík
- 32.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pumpkin, carrot and herb bread
1 Std. 30 Min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 Std. 5 Min
Raw pineapple and turmeric cake
5 Std. 20 Min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Vanilla honey cupcakes
1 Std. 20 Min
Sun-dried tomato and pepita bread
2h
Raw chocolate beetroot cake
2h 15min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Chocolate mud muffins (gut health)
40min
Chocolate spelt biscuits
5 Std. 10 Min
Gluten free carrot and almond cake
2 Std. 30 Min
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min