Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Käseknödel
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 120 g Bergkäse, in Stücken
- 250 g Bauernbrot, altbacken, entrindet, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 150 g Milch
- 3 Eier
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Muskat
Gemüsesalat
- 500 g Wasser und mehr zum Kochen
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 800 g Gemüse, gemischt (z.B. bunte Paprikaschoten, Zucchini, Pilze, Bohnen, Erbsen, Möhren, Kohlrabi etc.), in mundgerechten Stücken oder Scheiben
- ½ TL Salz und mehr zum Kochen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Öl
- 30 g Weißweinessig
- 2 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Thymian, getrocknet
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2518 kJ / 602 kcal
- Protein
- 25 g
- Sacharidy
- 46 g
- Tuk
- 35 g
- Vláknina
- 10.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Käseknödel mit Rotkohl-Rote-Bete-Salat
1 Std. 30 Min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Kas-Press-Knödel
45 Min
Spätzle
30 Min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1 Std.
Käsespätzle
1 Std. 10 Min
Spinat-Käse-Spätzle
20 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 Std. 20 Min
Kässpatzen
1 Std. 15 Min
Tiroler Kasnock’n
1 Std.
Grießnockerl
30 Min