Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hackbällchen
- 1 Schalotte, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 altbackenes Brötchen, eingeweicht und gut ausgedrückt
- 500 g Rinderhackfleisch
- 1 Ei
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Majoran
- 1 TL Senf
- 500 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, in Würfeln (3 cm)
- 500 g Schwarzwurzeln, in Stücken (3 cm)
Rahmsauce
- 40 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
nebo 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 g Sahne
- 50 g Milch
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2842 kJ / 679 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 47 g
- Tuk
- 32 g
- Vláknina
- 26.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1h
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1h
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1h
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min
Hackbraten Königsberger Art
1h 15min
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50min
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1h 10min
Buntes Milch-Rahm-Gemüse (Schnüsch)
1h 45min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1h
Gemüseragout mit Bratklößchen
50min