Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1500 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 250 gramů těstovinové rýže
- 50 gramů černých oliv, bez pecek
- 100 gramů červené papriky, na kousky
- 100 gramů salátové okurky, na kousky
- 200 gramů sýru feta, na kostky
- 1 stroužek česneku
-
10
gramů čerstvé bazalky
nebo 1 čajová lžička sušené bazalky - 30 gramů cibule, napůl
- 40 gramů olivového oleje
- 20 gramů balzamikového octa bílého
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 2.9 g
Alternativní recepty
Rýžový salát s tuňákem a vejci
1 Std.
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min
Rajčatovo-fazolový salát
30min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1 Std.
Pestrý salát s kuskusem, ráno běžíš za busem
25 Min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30min
Kuskusový salát s baby špenátem, fetou a česnekovou zálivkou
20 Min
Těstovinový salát Caprese
25 Min
Listový salát s jablky a čedarem
25 Min
Kuřecí salát s pekanovými ořechy a medem
35min
Těstovinový salát se zeleninou a bylinkovo-česnekovým aioli
30min