Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 - 250 gramů cukety, na kostičky (2x2 cm)
- 1500 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
-
100
gramů zeleného hrášku, čerstvého, vyloupaného
nebo 100 gramů hrášku, zeleného, mraženého - 100 gramů zeleného chřestu, špičky
- 200 gramů těstovin penne
-
100
gramů kozího sýru, tvrdého, na kostky (1x1 cm)
nebo 100 gramů ovčího sýru (např. feta), na kostky (1x1 cm) - 2 polévkové lžíce čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
-
100
gramů bílého jogurtu
nebo 100 gramů sójové smetany - ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 1 rovná polévková lžíce citrónové kůry, strouhané (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1311 kJ / 310 kcal
- Protein
- 16.3 g
- Sacharidy
- 42.5 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 5.5 g
Alternativní recepty
Bulgurovo-špenátové placky s vejci a rajčatovým čatní
1h 10min
Barevná vřetena se zeleninou a kuřecím masem
20 min
Králík na špenátovém lůžku
1h 10min
Hrušky a sýr s modrou plísní s lískovými ořechy (TM6)
15 Min
Jehněčí kotlety, bramborové pyré se špenátem a mátovou omáčkou
1h
Farfalle s chřestem, pancettou a šafránem
35 Min
Treska na thajský způsob
2h 40min
Zeleninové kari s rýží
1h
Krůta na pomerančích s bramborami a kedlubnami
40 min
Treska s petrželkovou krustou na zelené čočce
1h 35min
Těstoviny s tuňákem
40 min
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a chorizem
30 Min