Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů sušené cizrny
- 200 gramů mrkve, na kousky
- 200 gramů směsi zeleniny (např. cukety, červené papriky, rajčat), na kousky
- 120 gramů cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 plátek čerstvého zázvoru, oloupaného (cca 5 mm)
- 40 gramů másla, na kousky
- 1100 gramů vody
- 20 gramů rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 ½ čajové lžičky kari
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 100 - 125 gramů listů špenátu, na proužky, plus na ozdobu
- 20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 6 čajových lžiček zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35min
Čočková polévka s rajčaty
2h 5min
Polévka z červené řepy
40 min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1h 10min
Dýňovo-čočková polévka
45 Min
Cizrnová polévka s jehněčím masem
45 Min
Polévka z bílých fazolí
35min
Polévka červená z řepy
35min
Turecká nevěstina polévka
50min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Krémová polévka s batáty a cizrnou
35min