Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
TM6 TM5 TM31

Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem

4.5 ( 30 hodnocení )

Suroviny

Celerové řízky

  • 50 gramů sýru parmazánu na kousky
  • 80 gramů toastového chleba na kousky
  • 500 gramů vody
  • ½ čajové lžičky soli plus extra navíc
  • 700 gramů brambora na kousky
  • 800 gramů celeru na plátky (1,5 cm)
  • 2 špetky pepře, černého, mletého
  • 50 gramů hladké mouky
  • 2 vejce rozšlehané
  • oleje na smažení

Jogurtový dip

  • 4 polévkové lžíce směsi bylinek, čerstvých např. petržel, pažitka, kopr (dle chuti)
  • 300 gramů bílého jogurtu smetanového
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře, černého, mletého
  • ¼ čajové lžičky kari

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
527 kcal / 2208 kJ
Protein
16 g
Tuk
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11.5 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty