Kompatibilní verze
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Celerové řízky
- 50 gramů sýru parmazánu, na kousky
- 80 gramů toastového chleba, na kousky
- 500 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli, plus extra navíc
- 700 gramů brambora, na kousky
- 800 gramů celeru, na plátky (1,5 cm)
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 50 gramů hladké mouky
- 2 vejce, rozšlehané
- oleje na smažení
Jogurtový dip
- 4 polévkové lžíce směsi bylinek, čerstvých, např. petržel, pažitka, kopr (dle chuti)
- 300 gramů bílého jogurtu, smetanového
- 2 špetky soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- ¼ čajové lžičky kari
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2208 kJ / 527 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 11.5 g
Alternativní recepty
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35min
Špenátová omáčka se smetanou
25min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1h
Čokoládové tyčinky s dýní a špaldovými vločkami
1 godz. 10 min
Müsli tyčinky se skořicí
50min
Mušličky s dýní a slaninou
30min
Dýňová frittata s petrželovým dipem
40min
Jablečné knedlíky
30min
Šnečci s kysaným zelím
1 godz. 45 min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1h
Houskové knedlíky s pórkovo-houbovým ragú
55min
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
1h