Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem

Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem

4.6 37 hodnocení
Příprava 35min.
Celkový 1hod.
4 porce

Suroviny

Celerové řízky
  • 50 gramů sýru parmazánu na kousky
  • 80 gramů toastového chleba na kousky
  • 500 gramů vody
  • ½ čajové lžičky soli plus extra navíc
  • 700 gramů brambora na kousky
  • 800 gramů celeru na plátky (1,5 cm)
  • 2 špetky pepře, černého, mletého
  • 50 gramů hladké mouky
  • 2 vejce rozšlehané
  • oleje na smažení
Jogurtový dip
  • 4 polévkové lžíce směsi bylinek, čerstvých např. petržel, pažitka, kopr (dle chuti)
  • 300 gramů bílého jogurtu smetanového
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře, černého, mletého
  • ¼ čajové lžičky kari

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 16 g
Kalorie 2208 kJ / 527 kcal
Tuk 29 g
Vláknina 11.5 g
Sacharidy 49 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...