Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
TM5 TM6

Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem

4.4 (14 hodnocení)

Suroviny

Celerové řízky

  • 50 gramů sýru parmazánu, na kousky
  • 80 gramů toastového chleba, na kousky
  • 500 gramů vody
  • ½ čajové lžičky soli, plus extra navíc
  • 700 gramů brambor, na kousky
  • 800 gramů celeru, na plátky (1,5 cm)
  • 2 špetky pepře, černého, mletého
  • 50 gramů hladké mouky
  • 2 vejce, rozšlehané
  • oleje na smažení

Jogurtový dip

  • 2 hrsti směsi bylinek, čerstvých, např. petržel, pažitka, kopr
  • 300 gramů bílého jogurtu, smetanového
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře, černého, mletého
  • ¼ čajové lžičky kari

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2208 kJ / 527 kcal
Protein
16 g
Sacharidy
49 g
Tuk
29 g
Vláknina
11.5 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 74 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30dennímu zkušebnímu období a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty