Zařízení & příslušenství
Zapečená rýže se zeleninou
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
6 porcí
Suroviny
-
50 gramů parmazánu na kousky (3 cm)
-
200 gramů goudy na kousky (3 cm)
-
1000 gramů vody
-
2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobené2 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
-
300 gramů rýže
-
700 gramů zeleniny (např. zeleného hrášku, růžiček brokolice, květáku, koleček mrkve), na 2–3cm kousky
-
4 vejce
-
150 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
-
½ svazku čerstvé pažitky nasekané
-
½ - 1 čajová lžička soli
-
¼ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
-
2 špetky mletého muškátového oříšku
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
1265.3 mg
Protein
24.2 g
Kalorie
1815 kJ /
433.5 kcal
Tuk
17.2 g
Vláknina
5.2 g
Nasycený tuk
9.2 g
Sacharidy
50 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Zapékáme!
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Mrkvovo-bulgurová směs se žampiónovou omeletou
25 Min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 Min
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35 Min
Zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
1 Std. 20 Min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1 Std. 30 Min
Rychlé makaróny z trouby
1 Std. 10 Min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1 Std.
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1 Std.
Gnocchi trikolóra
25 Min
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35 Min
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1 Std.
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45 Min