Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů parmazánu, na kousky (3 cm)
- 200 gramů goudy, na kousky (3 cm)
- 1000 gramů vody
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobené - 300 gramů rýže
- 700 gramů zeleniny (např. zeleného hrášku, růžiček brokolice, květáku, koleček mrkve), na 2–3cm kousky
- 4 vejce
- 150 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
- ½ svazku čerstvé pažitky, nasekané
- ½ - 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1815 kJ / 433.5 kcal
- Protein
- 24.2 g
- Sacharidy
- 50 g
- Tuk
- 17.2 g
- Nasycený tuk
- 9.2 g
- Vláknina
- 5.2 g
- Sodík
- 1265.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s houbami a špenátem
55 Min
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1 Std.
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1 Std. 30 Min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1 Std.
Pizza s rajčaty, červenou paprikou, špenátem a vejci
1 Std. 45 Min
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45 Min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1 Std.
Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
1 Std.
Rizoto z divoké rýže a quinoy s brokolicí
55 Min
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35 Min
Rychlé makaróny z trouby
1 Std. 10 Min