Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 gousses d'ail
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
-
20
g de galanga
nebo 20 g de gingembre frais - 1 piment œil d'oiseau, frais, épépiné
- 5 feuilles de kaffir frais
- 30 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 10 g de sucre en poudre
- 2 tiges de citronnelle fraîche, coupées en tronçons
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 10 g de jus de citron vert
- ½ c. à café de sel
- 1300 g d'eau
- 600 g de crevettes cuites, décortiquées (réserver les carapaces et les têtes)
- 1 bouquet de coriandre fraîche, ciselé
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 782 kJ / 184 kcal
- Protein
- 34.3 g
- Sacharidy
- 8.8 g
- Tuk
- 1.3 g
- Vláknina
- 1.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Soupe chinoise crevettes et vermicelles
25 min
Soupe miso
40 Min
Soupe thaïe aux crevettes
30 min
Soupe de poulet thaïe
50min
Soupe de poulet à la citronnelle
35min
Bouillon de crevettes façon thaïe, pommes vapeur aux épices
1 Std. 20 Min
Curry vert de cabillaud
50min
Soupe aux boulettes de poulet et crevettes
45 Min
Soupe Pho
40 Min
Soupe Tom Kha Kai au poulet
40 Min
Pad Thaï
50min
Soupe asiatique au bœuf
35min