
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sponge
- unsalted butter for greasing
- 230 g unsalted butter soft
- 230 g caster sugar
- 30 g elderflower cordial
- 230 g self-raising flour
- 4 large eggs
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
Icing and Assembly
- 100 g icing sugar
- 1 - 1 ½ Tbsp elderflower cordial to taste
- 200 g gooseberry curd homemade
- fresh gooseberries for decorating
- icing sugar for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 434 kcal / 1816 kJ
- Protein
- 5.4 g
- Tuk
- 21.2 g
- Sacharidy
- 55.5 g
Alternativní recepty
Bakewell Tart
1hod. 50min
Meringue Topped Mince Pies
55min
Sloe Gin
2160hod. 20min
Marzipan
10min
Christmas Cake
517hod. 45min
Frangipane Cake
1hod. 45min
Shortcrust pastry
5min
Gooseberry Curd
1hod.
Rhubarb Crumble
55min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1hod. 20min
Coffee and Walnut Cake
1hod. 10min
Victoria Sponge
1hod. 10min