
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spice paste
- 250 g boiling water
- 1 - 3 dried red chillies (Kashmiri or long red chillies)
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 6 whole cloves
- 2 ½ cm cinnamon quill piece
- 4 cardamom pods (green)
- ¼ star anise
- 1 tsp black peppercorns
- 2 ½ tsp poppy seeds (white)
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 65 g white wine vinegar
- 30 g tamarind paste (see Tips)
Pork
- 800 g boneless pork leg roast cut into cubes (2.5 cm - see Tips)
- 50 g olive oil
- 3 brown onions (approx. 380 g), cut into quarters
- 1 - 2 fresh long red chillies trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tsp salt to taste
- 1 tsp dark brown sugar
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 garlic cloves cut into thin slices
- 15 - 20 fresh curry leaves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 726.5 kcal / 3051.8 kJ
- Protein
- 43.4 g
- Tuk
- 55.3 g
- Sacharidy
- 11.4 g
- Vláknina
- 7.5 g
- Nasycený tuk
- 18.7 g
- Sodík
- 754.3 mg
Alternativní recepty
Beef rendang
1hod. 55min
Sri Lankan red beef curry
1hod. 40min
Madras curry powder
15min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1hod. 10min
Vindaloo pork
5hod. 10min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1hod. 40min
Spiced lamb roast
29hod. 50min
Lamb dhansak
25hod. 45min
Beef madras
1hod. 30min
Rogan josh
1hod. 35min
Chicken tikka masala with saffron rice
4hod. 40min