Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 430 gramů pšeničné mouky
- 170 gramů krupicového cukru
- 2 čajové lžičky citrónové kůry, nastrouhané
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 190 gramů margarínu, plus na vymazání
- 90 gramů vody
- 500 gramů sójového mléka
-
1
balíček vanilkového cukru
nebo 1 čajová lžička vanilkového cukru, domácí výroby - 1 balíček vanilkového pudingu, v prášku
- 150 gramů marcipánové hmoty, na kostičky (1 cm)
- 350 gramů třešní, bez pecek, čerstvých nebo konzervovaných, okapaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2588 kJ / 618 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 78 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 3.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Borůvkový dort s mascarpone
3h 10min
Vanilkové muffiny s čokoládovými kousky
55 min
Angreštový crumble
1h
Jahodový koláč
13h 55min
Hruškový šlehačkový koláč
1h 35 min.
Velikonoční čokoládovo-karamelový koláč s ořechy
1h 40min
Dort s vaječným likérem
13 godz. 15 min
Tvarohové řezy s višněmi
45 min
Jogurtový koláč s mangem
1 godz. 30 min
Koláč s olivami a bylinkami
1 godz. 30 min
Pistáciové tartaletky s ricottou a borůvkami
2h 30min
Ořechové řezy (Haselsskuchen)
1h 15min