Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů parmazánu
- 90 gramů šalotky
- 2 stroužky česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 50 gramů másla
- 200 gramů žampiónů, nakrájených na plátky (0,5 cm)
- ¾ čajové lžičky soli
- 200 gramů rýže arborio
- 100 gramů bílého vína, suchého
- 500 gramů drůbežího vývaru, nebo 500 gramů vody a kostku drůbežího bujónu
- 80 gramů mascarpone
- 1 polévková lžíce čerstvé petržele, nasekané, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1978 kJ / 472 kcal
- Protein
- 9.7 g
- Sacharidy
- 50.25 g
- Tuk
- 28.13 g
- Vláknina
- 1.75 g
Alternativní recepty
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30min
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40 min
Rizoto s dýní a taleggiem
45 Min
Špenátové rizoto
30min
Gratinovaný chřest se šunkou
1h 10min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30min
Hráškové rizoto s pancettou
30min
Rizoto s houbami a špenátem
55 Min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30min
Houbové rizoto
40 min
Štědrovečerní rybí polévka
50min
Rizoto s krémovou rukolou
40 min