Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 gramů cukety, na kousky
- 50 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 25 gramů másla
- 25 gramů olivového oleje
- 320 gramů rýže na rizoto, např. arborio
- 70 gramů suchého bílého vína
- 680 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený - 100 gramů sýru feta, na kostky (cca 1 cm)
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 10 lístků bazalky, nasekaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1921.8 kJ / 459 kcal
- Protein
- 10.7 g
- Sacharidy
- 66.5 g
- Tuk
- 16.3 g
- Vláknina
- 2.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s kari a mrkví
30 min
Hráškové rizoto s pancettou
30 min
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40 min
Špenátové rizoto
30 min
Rizoto s dýní a taleggiem
45 min
Rizoto s parmazánem
30 min
Dýňové kroupoto s parmazánem
1h 30min
Houbové rizoto
40 min
Houbové rizoto s mascarpone
30 min
Cuketové rizoto s krevetami
1h 15 min
Rizoto s krémovou rukolou
40 min
Rizoto s dýní a uzeným lososem
35 min