
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 svazek čerstvé petržele bez natě
Houskové noky
- 150 gramů cibule napůl
- 200 gramů másla na kousky
- 100 gramů housky suché, na kousky
- 100 gramů vody
- 100 gramů hladké mouky
- 1 polévková lžíce krupice
- 3 vejce
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetku pepře, černého, mletého
- 30 gramů škrobu
Hříbkové ragú
- 130 gramů cibule napůl
- 50 gramů másla na kousky
- 500 gramů čerstvých hříbků (nebo hlívy ústřičné nebo žampiónů), na plátky
- 150 gramů bílého vína
- 300 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty domácí - 200 gramů zakysané smetany, 20% tuku
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 543 kcal / 2275 kJ
- Protein
- 16 g
- Tuk
- 32 g
- Sacharidy
- 42 g
- Vláknina
- 11.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cibulové sušenky s mákem
40min
Pikantní jarní vejce ve slaninovém kabátku
40min
Pavoučci a hádci z odpalovaného těsta
2hod.
Salát z krabích tyčinek a rýže
40min
Jelení se šípkovou omáčkou
1hod. 20min
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1hod. 50min
Lasagne s kysaným zelím
1hod. 50min
Houskové knedlíky s pórkovo-houbovým ragú
55min
Dušené vepřové maso se ciderem
1hod. 40min
Pivní rizoto s houbami
45min
Houbový Stroganoff
30min
Višňovo-banánový cheesecake
5hod. 35min