Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Le gravlax
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- 12 brins d'aneth frais
- 1 c. à soupe de baies roses
- 300 g de sucre en poudre
- 250 g de betterave crue, coupée en morceaux (1 pièce env.)
- 600 g de gros sel
- 80 g de gin
- 1 filet de saumon frais, sans arêtes et sans peau (700 g env.)
La crème citron-noisette
- 300 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 20 g d'huile de noisette
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1031 kJ / 246 kcal
- Protein
- 13.9 g
- Sacharidy
- 0.3 g
- Tuk
- 21.1 g
- Vláknina
- 0.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sauce béarnaise
20min
Langoustines sauce au whisky
1h 10 min
Minigratins à la grecque
20min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 min
Mises en bouche aux saveurs marines
30 min
Rillettes aux deux saumons
40 min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3h 15min
Cuillères de langoustine au cognac
35 min
Petits sablés au pesto rosso
2 godz.
Rillettes de maquereaux aux pruneaux
25 min
Œufs basse température, artichauts et girolles
2 godz.
Ballotine de poulet, farce à la langoustine et sauce chorizo
55 min