Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 vajec, zvlášť žloutky a bílky
- 1 špetka soli
- 150 gramů vlašských ořechů
- 250 gramů cukru krupice
- 180 gramů másla, pokojové teploty, plus extra pro vymazání
- 5 gramů instantní kávy
- 5 gramů kakaa
-
10
gramů kávového likéru, např. Kahlua
nebo 10 gramů mandlového likéru, např. Amaretto - 150 gramů hladké mouky, plus extra na vymazání
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 750 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2174.4 kJ / 519.7 kcal
- Protein
- 8.6 g
- Sacharidy
- 49.9 g
- Tuk
- 33.3 g
- Nasycený tuk
- 13.6 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 109.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborový koláč s jablky
1h
Štědrák
1 godz. 40 min
Plněné kapustové listy s rajčaty
Pas d’évaluation
Nadívané papriky po sicilsku
1h 30min
Fatayer se sýrem a mátou
1h 5min
Čokoládový chlebíček
1h 20min
Cukroví s rybízovým puntíkem
1 godz. 40 min
Čekankové koláčky
Pas d’évaluation
Rebarborovo-perníkový koláč
1h 45 min.
Hornazo
2h 15min
Makovec
1h 10min
Ořechové řezy (Haselsskuchen)
1 Std. 15 Min