Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 gramů cibule, napůl
- 50 gramů másla
-
200
gramů rajčat, na kousky
nebo 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku - 1 čajová lžička mleté papriky, sladké uzené
- 1 špetka kajenského pepře, mletého (volitelně)
- 100 gramů červené čočky
- 50 gramů bulguru
- 1000 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0.5l vody) - 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře, černého, mletého
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 1 polévková lžíce máty, sušené, nasekané, v ruce rozemnuté (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 696 kJ / 166 kcal
- Protein
- 5.85 g
- Sacharidy
- 20.02 g
- Tuk
- 7.28 g
- Vláknina
- 1.15 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35min
Kukuřičná kari polévka s kokosovým mlékem
25 min
Rychlá kari polévka s kuřetem, růžičkovou kapustou a bulkami
45 min
Krémová polévka z červené čočky
35min
Dýňovo-čočková polévka
45 min
Čočková polévka s rajčaty
2 Std. 5 Min
Čočkovo-dýňová polévka
1h
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 min
Bramborová kari polévka
35min
Musaka z červené čočky
2h 20min