Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 stroužek česneku
- 1 kousek zázvoru, čerstvého (2 cm), na tenké plátky
- 1 cibule, napůl
- 20 gramů oleje
- 700 gramů vody
-
1 ½
vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 ½ kostky zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 300 gramů dýně hokkaidó, bez semínek, na kostky
- 200 gramů mrkve, na kousky (5 mm)
- 20 gramů citrónové šťávy
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kari
- ¼ čajové lžičky římského kmínu, celého
- 200 gramů červené čočky
- 300 gramů kuřecích prsou, na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1374 kJ / 329 kcal
- Protein
- 32 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 9.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Indický čočkový dahl
30 min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30 min
Dýňovo-rajčatová polévka s kokosovým mlékem
35 min
Čočka na kari s dýní v páře
1 godz. 15 min
Dýňovo-čočková polévka
45 min
Čočkovo-dýňový guláš
1h
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35 min
Dýňovo-jablečná polévka s pečenými kaštany
40 min
Cizrnová polévka s listovým špenátem
35 min
Lilkové ragú s cizrnou
45 min
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40 min
Dýňové kroupoto s parmazánem
1h 30 min