Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 stroužek česneku
- 1 kousek zázvoru, čerstvého (2 cm), na tenké plátky
- 1 cibule, napůl
- 20 gramů oleje
- 700 gramů vody
-
1 ½
vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 ½ kostky zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 300 gramů dýně hokkaidó, bez semínek, na kostky
- 200 gramů mrkve, na kousky (5 mm)
- 20 gramů citrónové šťávy
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kari
- ¼ čajové lžičky římského kmínu, celého
- 200 gramů červené čočky
- 300 gramů kuřecích prsou, na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1374 kJ / 329 kcal
- Protein
- 32 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 9.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čočková polévka s rajčaty
2 Std. 5 Min
Extra výživná vegetariánská polévka
30 Min
Krémová polévka z červené čočky
35 dk
Polévka z kopřiv
40 dk
Salát z quinoy s cuketou a mrkví
1h 35min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 Min
Dýňovo-čočková polévka
45 Min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 Min
Dýňová polévka s chorizem a řapíkatým celerem
30 Min
Kokosový Dhal
20 Min
Dýňovo-rajčatová polévka s kokosovým mlékem
35 dk
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30 Min