Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů cibule, napůl
- 10 gramů másla
- 250 gramů brambor, na kousky
- 200 gramů listů z červených ředkviček, pouze listy (cca 3 – 4 svazky), pořádně omytých
- 700 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - ¼ - ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky černého pepře, mletého
- 50 gramů smetany, min. 33 % tuku
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 489 kJ / 117 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka z červené řepy
40min
Libečková sůl
5 min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2 godz. 5 min
Polévka z mladých kopřiv
25min
Polévka oranžová z dýně
35min
Třešňovo-jablečný džem
1h
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35min
Cuketová krémová polévka
25min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 Min
Kedlubnová polévka
35min
Pórkový krém
40min