
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů cibule napůl
- 10 gramů másla
- 250 gramů brambor na kousky
- 200 gramů listů z červených ředkviček pouze listy (cca 3 – 4 svazky), pořádně omytých
- 700 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty domácí
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - ¼ - ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky černého pepře, mletého
- 50 gramů smetany, min. 33 % tuku
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 117 kcal / 489 kJ
- Protein
- 3 g
- Tuk
- 6 g
- Sacharidy
- 11 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuketovo-rajčatová polévka
40min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2hod. 5min
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40min
Libečková sůl
5min
Džem z rebarbory a jahod
30min
Polévka z mladých kopřiv
25min
Rajčatový džem
50min
Cuketový krém s modrým sýrem
25min
Chlebová polévka
25min
Drožďová polévka s pórkem
40min
Kedlubnová polévka
35min
Cuketová krémová polévka
25min