Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů cibule, napůl
- 10 gramů másla
- 250 gramů brambor, na kousky
- 200 gramů listů z červených ředkviček, pouze listy (cca 3 – 4 svazky), pořádně omytých
- 700 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - ¼ - ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky černého pepře, mletého
- 50 gramů smetany, min. 33 % tuku
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 489 kJ / 117 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuketová čalamáda na topinky
25min
Cuketová polévka se žampióny
30 min
Pesto z medvědího česneku
20min
Zelené polévkové koření
5 min
Drožďová polévka s pórkem
40min
Libečková sůl
5 min
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45 min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 min
Sůl s medvědím česnekem
27 Std. 25 Min
Cuketová krémová polévka
25min
Zeleninová dochucovací pasta
45 min