Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů cibule, napůl
- 10 gramů másla
- 250 gramů brambor, na kousky
- 200 gramů listů z červených ředkviček, pouze listy (cca 3 – 4 svazky), pořádně omytých
- 700 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - ¼ - ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky černého pepře, mletého
- 50 gramů smetany, min. 33 % tuku
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 489 kJ / 117 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuketová krémová polévka
25 Min
Cuketový krém s modrým sýrem
25 Min
Polévka z kopřiv
40 Min
Sůl s medvědím česnekem
27 Std. 25 Min
Houbová mouka
5 Min
Polévka z mladých kopřiv
25 Min
Bylinková sůl na brambory
5 Min
Zelené polévkové koření
5 Min
Libečková sůl
5 Min
Kedlubnová polévka
35 dk
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40 Min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 Min