Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 jablko bez jádřince, na čtvrtky
- 1 šalotka, napůl
- 300 gramů červeného hlávkového zelí, na kousky
- 30 gramů sušených fíků, na kousky (3 cm)
- 10 gramů javorového sirupu
- 30 gramů bílého balsamico octa
- 30 gramů brusinkového džusu
- 40 gramů řepkového oleje
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 50 gramů rukoly
- 60 gramů gorgonzoly, měkké, rozdrobené na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 969 kJ / 231 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salát z červené řepy s jablky a ořechy
10 Min
Mrkvový dort (Moehrentorte)
2 Std.
Salátový refresh
5 Min
Dip z červené řepy
15 Min
Okurkový salát s mortadellou
10 Min
Fenyklový salát s grapefruitem
20 min
Špenátový salát s ředkvičkami a zakysanou smetanou
15 Min
Podzimní celerový salát
15 Min
Řecký zelný salát
2 Std. 15 Min
Salát z květáku a brokolice, medový dresink, slunečnicová semínka
30 Min
Sladký restart z červené řepy
10 Min
Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
1 Std. 30 Min