Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 250 g Blattspinat, frisch
- 40 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche und die Hände
- 40 g Weichweizengrieß, z.B. Nockerlgrieß
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Butterschmalz zum Ausbacken
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 5 g
- Vláknina
- 2 g
Alternativní recepty
Brot-Puffer
30min
Kartoffelpizza
1h 10min
Kartoffelstrudel
1h 30 min
Kartoffel-Flammkuchen
1h 30 min
Erdäpfel-Reis-Dukaten im Sesam-Mohn-Mantel
35min
Spinat-Schafskäse-Turm
1h 10min
Polenta mit Spinat und Käse
1 godz.
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1 godz.
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1 Std. 40 Min
Kartoffel-Spinat-Pizza
1h 5 min
Gemüse-Pizza mit Spiegelei
1h 35 min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1h 30 min