Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ¼ TL Anissamen, ganz
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 90 g Weißwein, trocken
- 120 g Milch
- 30 g frische Germ
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Salz
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 3 Eidotter
- Butter zum Einfetten
- 1 Ei, verquirlt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1789 kJ / 428 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 55 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Nusszwieback
7 godz. 50 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Waldviertler Mohnzelten
1h 30min
Osterpinze
2h 30 min
Zuckerreinkerl
2 Std. 50 Min
Kärntner Reindling
2u. 40min
Polsterzipfl
2h 10min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Marillenkuchen
1h 30min
Sonntags-Striezel
2h 15min