Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g water
- 150 g spelt grains
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 200 g red peppers, diced (approx. 5 mm)
- 300 g chicken breasts, cut in strips (approx. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 40 g almonds
- 40 g shallots, halved
- 4 - 5 sprigs fresh mixed herbs (e.g. coriander, parsley), leaves only
-
20
g wine vinegar
nebo 20 g balsamic vinegar - 20 g freshly squeezed lemon juice (volitelně)
- 60 g rocket leaves
-
20
g pine nuts
nebo 20 g whole mixed nuts (e.g. walnuts, hazelnuts)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 Min
Chicken and Chickpea Tagine
1 Std. 20 Min
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35 Min
Balsamic Spelt Salad
20 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1 godz. 15 min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 godz.
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 godz.
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2h 35min