Zařízení & příslušenství
Sicilský krevetový salát
Příprava 25min.
Celkový 40min.
6 porcí
Suroviny
-
200 gramů červené cibule na plátky (1-2 mm)
-
30 - 40 gramů červeného vinného octa dle chuti
-
10 gramů čerstvé petržele pouze lístky
-
50 gramů extra panenského olivového oleje
-
½ stroužku česneku (volitelně)
-
40 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané40 gramů limetkové šťávy čerstvě vymačkané
-
½ čajové lžičky soli, jemné
-
1 špetka bílého pepře, mletého
-
300 gramů vody
-
500 gramů syrových krevet, velkých, oloupaných a vyčištěných, (cca 1 kg krevet se slupkou)
-
1 citrón, na plátky (2-3 mm)1 - 2 limetky na plátky (2-3 mm)
-
200 gramů fenyklu na tenké plátky (1-2 mm)
-
400 gramů cherry rajčátek na čtvrtiny
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porce
Protein
17 g
Kalorie
785 kJ /
187 kcal
Tuk
10 g
Vláknina
2.2 g
Sacharidy
6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Salát s krevetami, uzeným lososem a avokádovým dipem
20min.
Asijský salát s rýžovými nudlemi a kuřecím masem
1hod. 20min.
Rýže tří chutí
40min.
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
1hod. 20min.
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min.
Pikantní hovězí s citrónovou fetou
30min.
Penne se slávkami
1hod. 5min.
Zeleninovo-bramborový salát s kuřecím masem a bylinkovou smetanou
1hod. 15min.
Polévka Tom Yum
15min.
Rizoto s mořskými plody a chorizem
1hod. 5min.
Krevetové kari
25min.
Telecí maso v omáčce s barevným pepřem
30min.