Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů červené cibule, na plátky (1-2 mm)
- 30 - 40 gramů červeného vinného octa, dle chuti
- 10 gramů čerstvé petržele, pouze lístky
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
- ½ stroužku česneku (volitelně)
- 40 gramů limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
- ½ čajové lžičky soli, jemné
- 1 špetka bílého pepře, mletého
- 300 gramů vody
- 500 gramů syrových krevet, velkých, oloupaných a vyčištěných, (cca 1 kg krevet se slupkou)
- 1 - 2 limetky, na plátky (2-3 mm)
- 200 gramů fenyklu, na tenké plátky (1-2 mm)
- 400 gramů cherry rajčátek, na čtvrtiny
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 2.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jemná treska s mascarpone
35min
Steak s rukolovým salátem
35min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50 Min
Pečená křepelčí vejce v avokádu s rajčatovo-avokádovou salsou
30min
Smoothie bowl se špenátem a morušemi
15 Min
Krůtí maso s mangoldem a houbami
40min
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
1 godz. 20 min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h
Buddha bowl s kuřecím masem
1h
Salát romanesco
1h 45min
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40min
Těstovinový salát s fetou a olivami
1h 40min