Sicilský krevetový salát
TM6 TM5

Sicilský krevetový salát

5.0 ( 5 hodnocení )

Suroviny

  • 200 gramů červené cibule na plátky (1-2 mm)
  • 30 - 40 gramů červeného vinného octa dle chuti
  • 10 gramů čerstvé petržele pouze lístky
  • 50 gramů extra panenského olivového oleje
  • ½ stroužku česneku (volitelně)
  • 40 gramů limetkové šťávy čerstvě vymačkané
    nebo 40 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
  • ½ čajové lžičky soli, jemné
  • 1 špetka bílého pepře, mletého
  • 300 gramů vody
  • 500 gramů syrových krevet, velkých, oloupaných a vyčištěných, (cca 1 kg krevet se slupkou)
  • 1 - 2 limetky na plátky (2-3 mm)
    nebo 1 citrón na plátky (2-3 mm)
  • 200 gramů fenyklu na tenké plátky (1-2 mm)
  • 400 gramů cherry rajčátek na čtvrtiny

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
187 kcal / 785 kJ
Protein
17 g
Tuk
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2.2 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty