Sicilský krevetový salát

5.0 5 hodnocení
Příprava 25min.
Celkový 40min.
6 porcí

Suroviny

  • 200 gramů červené cibule na plátky (1-2 mm)
  • 30 - 40 gramů červeného vinného octa dle chuti
  • 10 gramů čerstvé petržele pouze lístky
  • 50 gramů extra panenského olivového oleje
  • ½ stroužku česneku (volitelně)
  • 40 gramů limetkové šťávy čerstvě vymačkané
    40 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
  • ½ čajové lžičky soli, jemné
  • 1 špetka bílého pepře, mletého
  • 300 gramů vody
  • 500 gramů syrových krevet, velkých, oloupaných a vyčištěných, (cca 1 kg krevet se slupkou)
  • 1 - 2 limetky na plátky (2-3 mm)
    1 citrón, na plátky (2-3 mm)
  • 200 gramů fenyklu na tenké plátky (1-2 mm)
  • 400 gramů cherry rajčátek na čtvrtiny

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porce

Protein 17 g
Kalorie 785 kJ / 187 kcal
Tuk 10 g
Vláknina 2.2 g
Sacharidy 6 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...