
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů červené cibule na plátky (1-2 mm)
- 30 - 40 gramů červeného vinného octa dle chuti
- 10 gramů čerstvé petržele pouze lístky
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
- ½ stroužku česneku (volitelně)
-
40
gramů limetkové šťávy čerstvě vymačkané
nebo 40 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané - ½ čajové lžičky soli, jemné
- 1 špetka bílého pepře, mletého
- 300 gramů vody
- 500 gramů syrových krevet, velkých, oloupaných a vyčištěných, (cca 1 kg krevet se slupkou)
-
1 - 2
limetky na plátky (2-3 mm)
nebo 1 citrón na plátky (2-3 mm) - 200 gramů fenyklu na tenké plátky (1-2 mm)
- 400 gramů cherry rajčátek na čtvrtiny
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 187 kcal / 785 kJ
- Protein
- 17 g
- Tuk
- 10 g
- Sacharidy
- 6 g
- Vláknina
- 2.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Smoothie bowl z červené řepy s pomerančovou šťávou
10min
Pstruh v balíčku s cuketovými tagliatellemi
30min
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45min
Sous-vide chřest s pošírovanými vejci
1h 20min
Penne se slávkami
1h 5min
Smoothie bowl s banánem a mangem
15min
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
1h 10min
Rizoto s mořskými plody a chorizem
1h 5min
Spaghettini s omáčkou ze slávek a srdcovek
1h 5min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min
Steak s rukolovým salátem
35min
Marinované krevety
1h 10min