Zařízení & příslušenství
Sicilský krevetový salát
Příprava 25min
Celkový 40min
6 porcí
Suroviny
-
červené cibule na plátky (1-2 mm)200 gramů
-
červeného vinného octa dle chuti30 - 40 gramů
-
čerstvé petržele pouze lístky10 gramů
-
extra panenského olivového oleje50 gramů
-
stroužku česneku (volitelně)½
-
limetkové šťávy čerstvě vymačkané40 gramů
-
soli, jemné½ čajové lžičky
-
bílého pepře, mletého1 špetka
-
vody300 gramů
-
syrových krevet, velkých, oloupaných a vyčištěných, (cca 1 kg krevet se slupkou)500 gramů
-
limetky na plátky (2-3 mm)1 - 2
-
fenyklu na tenké plátky (1-2 mm)200 gramů
-
cherry rajčátek na čtvrtiny400 gramů
Nutriční hodnoty na 1 porce
Kalorie
187 kcal /
785 kJ
Protein
17 g
Tuk
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2.2 g