
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 celer, bulva
- sůl
- olej na potření
- 70 gramů listů potočnice lékařské
- 40 gramů kostek ledu
- 15 gramů jablečného octa
- ½ čajové lžičky dijonské hořčice
- 50 gramů slunečnicového oleje lisovaného za studena
- 100 gramů smetany, min. 33 % tuku
- sůl podle chuti
Dokončení
- 1 pstruh, čerstvý, vykuchaný lososovitý nebo duhový
- směs bylinek, čerstvých na podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 610 kcal / 2562 kJ
- Protein
- 36 g
- Tuk
- 47 g
- Sacharidy
- 11.5 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
1h 30min
Waldorfský salát na čekankových listech
30min
Orientální bramborový salát
2h
Cajunské krevety na salátovém lůžku s ananasovou salsou
25min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1h
Brusinkovo-rozmarýnové chutney
40min
Treska s petrželkovou krustou na zelené čočce
1h 35min
Pstruh na páře a květákové pyré
1h 10min
Pastináková polévka s dýní a jablky
45min
Salát z květáku a brokolice, medový dresink, slunečnicová semínka
30min
Zimní salát s pohankou a růžičkovou kapustou
45min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45min