Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlíky:
- 6 housky, cca 300 gramů
- 140 gramů mléka
- 50 gramů másla, rozpuštěného
- 2 vejce
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 2 polévkové lžíce čerstvé petržele, nasekané
- 30 gramů polohrubé mouky
Maso a omáčka:
- 150 gramů cibule, napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 20 gramů másla
- 200 gramů lišek, čerstvých
- ½ čajové lžičky kmínu
- 750 gramů vepřové panenky, nakrájené na 1,5 cm silné medailonky
- 200 gramů vody
- ½ kostky hovězího bujónu
- 200 gramů smetany ke šlehání
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 špetka soli, na dochucení
- 1 špetka pepře černého, mletého, na dochucení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3613 kJ / 863 kcal
- Protein
- 55.9 g
- Sacharidy
- 53.3 g
- Tuk
- 46 g
- Vláknina
- 5.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí Stroganoff
35min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1 Std. 30 Min
Kuřecí roládky plněné sýrem a houbami
1h 10 min
Hovězí Stroganoff
1h
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1h 10 min
Vepřové maso s houbami na víně
1 godz. 50 min
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2 Std.
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50 Min
Zelný hrnec s vepřovým masem
50 Min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35min
Vepřová panenka s kyselým zelím a bramborovým pyré
1h 10 min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1 Std. 30 Min