Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlíky:
- 6 housky, cca 300 gramů
- 140 gramů mléka
- 50 gramů másla, rozpuštěného
- 2 vejce
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 2 polévkové lžíce čerstvé petržele, nasekané
- 30 gramů polohrubé mouky
Maso a omáčka:
- 150 gramů cibule, napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 20 gramů másla
- 200 gramů lišek, čerstvých
- ½ čajové lžičky kmínu
- 750 gramů vepřové panenky, nakrájené na 1,5 cm silné medailonky
- 200 gramů vody
- ½ kostky hovězího bujónu
- 200 gramů smetany ke šlehání
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 špetka soli, na dochucení
- 1 špetka pepře černého, mletého, na dochucení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3613 kJ / 863 kcal
- Protein
- 55.9 g
- Sacharidy
- 53.3 g
- Tuk
- 46 g
- Vláknina
- 5.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečená vepřová panenka s brokolicí a těstovinami
1 Std. 15 Min
Vepřová panenka s kyselým zelím a bramborovým pyré
1u. 10min
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55min
Zapečený květák s pečenými bramborami a hořčičnou omáčkou
1hod. 50min
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2u. 20min
Vepřové maso na česneku se zeleninou a bramborami
1 Std.
Roštěnky s bramborami
1h 20min
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30 Min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1u. 40min
Katův šleh
35 Min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1 Std.