Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 gramů mrkve
Těsto shao mai
- 50 gramů vody
- 180 gramů hladké mouky
- 1 vejce
Náplň
- 300 gramů vepřového boku, bez kosti, bez kůže, na kousky (3 cm)
- 15 - 20 gramů čerstvých hub (např. shiitake, žampióny, lišky)
- 5 - 10 gramů zázvoru, čerstvého, na tenké plátky (volitelně)
- 270 gramů krevet, střední velikosti, čerstvých nebo zmrazených
- 1 polévková lžíce cukru krystalu
- 2 polévkové lžíce sezamového oleje, panenského (30 gramů, viz tip)
- 1 čajová lžička soli, jemné
- ½ čajové lžičky bílého pepře, mletého
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- olej, na vymazání
- hladká mouka, na vysypání
- 500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Thajská tomyum zoodle polévka
45 min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 min
Roastbeef rolky s mozzarellou a sušenými rajčaty
2u. 30min
Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
30 min
Terina z rajčat
25h 20min
Veganský mango sticky rýžový dort
11 Std.
Věnec Pavlova s malinovým coulis, fíky a granátovým jablkem
6u.
Asijské knedlíčky plněné zelím a masem
1 Std. 35 Min
Jarní závitky
30 min
Housky bao se zbylým masem a omáčkou hoisin
1h 30min
Buddha bowl s kuřecím masem pro TM6
1 Std.
Créme brulée
1 Std. 50 Min