Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 3 stroužky česneku
- 30 gramů olivového oleje
- 300 gramů lesních hub, mražených, nebo sušených namočených ve vodě
- 640 gramů vody
- ½ čajové lžičky mořské soli
- 1 špetka pepře mletého
- 1 kus bobkového listu
- 1 špetka čerstvého tymiánu
- 400 gramů čočky, drobnozrnné zelené, nemusí být propláchnutá
- 100 gramů suchého bílého vína
- 1 kus bujónu
- 10 gramů másla
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Protein
- 10.3 g
- Sacharidy
- 20.2 g
- Tuk
- 10.4 g
- Vláknina
- 9.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zelňačka
25min
Vánoční Kuba
1 Std. 40 Min
Pivní maso se šťouchanými bramborami
1h
Španělské ptáčky s knedlíkem
1 Std. 40 Min
Vepřová krkovice s houskovým knedlíkem a zelím
3小时
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 分钟
Kapustové karbanátky
50min
Vařené hovězí maso ve whisky omáčce s bramborami
2 Std. 40 Min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1小时 30 分钟
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1小时 30 分钟
Bílá zelná polévka se šťouchanými brambory
40 mnt
Houbovo-smetanová omáčka
30min