Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 1 TL Salz
- 1 EL Zucker
- 200 g Äpfel, (ca. 2 Stück), geviertelt
- 10 g Zitronensaft
- 125 g Grüner Veltliner
- 60 g Zwiebeln, geviertelt
- 40 g Butterschmalz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Kümmel, gemahlen etwas mehr zum Dekorieren
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g weiße Weintrauben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Fränkisches Apfelweißkraut
50 menit
Waldorfsalat
30 min
Waldorfsalat mit Weintrauben
1j
Radieschen-Ingwer-Dressing
10 min
Matjesrollen mit Sherry-Rotkrautfülle
45 Min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35 Min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 min
Griechischer Weißkrautsalat
2h 15 min
Gekochtes Sauerkraut
50 menit
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 min