
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 gramů vody
- 1 čajovou lžičku soli plus extra pro osolení masa
- 500 gramů brambor
- 600 gramů vepřové panenky napůl
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 8 - 10 plátků sušené šunky
- 800 gramů zeleného chřestu dřevnaté konce odkrojené
- ½ čajové lžičky cukru
- 2 čajové lžičky másla na kousky
-
20
gramů bílého vína
nebo 1 čajovou lžičku citrónové šťávy - 200 gramů čerstvého sýru
-
1
čajovou lžičku zeleninové dochucovací pasty domácí
nebo ½ zeleninového bujónu - 2 polévkové lžíce směsi bylinek, čerstvých pouze listy
- 2 čajové lžičky oleje na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 556 kcal / 2323 kJ
- Protein
- 49 g
- Tuk
- 26 g
- Sacharidy
- 26 g
- Vláknina
- 4.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřestový salát s mangem
35 Min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1 Std.
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35 Min
Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou
40 Min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40 Min
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1 Std.
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45 Min
Losos na fenyklu s brokolicí v páře
30 Min
Roastbeef s hořčičnou omáčkou
1 Std. 30 Min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2 Std. 20 Min
Holandská omáčka
15 Min
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55 Min