Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 gramů vody
- 1 čajovou lžičku soli, plus extra pro osolení masa
- 500 gramů brambor
- 600 gramů vepřové panenky, napůl
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 8 - 10 plátků sušené šunky
- 800 gramů zeleného chřestu, dřevnaté konce odkrojené
- ½ čajové lžičky cukru
- 2 čajové lžičky másla, na kousky
-
20
gramů bílého vína
nebo 1 čajovou lžičku citrónové šťávy - 200 gramů čerstvého sýru
-
1
čajovou lžičku zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo ½ zeleninového bujónu - 2 polévkové lžíce směsi bylinek, čerstvých, pouze listy
- 2 čajové lžičky oleje na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2323 kJ / 556 kcal
- Protein
- 49 g
- Sacharidy
- 26 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 4.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1 godz.
Kuřecí frikasé s chřestem
1 godz.
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1 godz.
Losos s mangovou omáčkou, fazolovými lusky a mrkví
1 godz.
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40min
Losos v balíčku se sušenými rajčaty a kuskusem
35min
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45 min
Jemná kuřecí prsa à la sous-vide
1h 35min
Marinovaný losos s fazolkami
1h 10min