
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 2 ½ čajové lžičky soli plus podle chuti
- 600 gramů květáku fialového, na růžičky
- 500 gramů pstruhů
- 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
- 2 - 3 polévkové lžíce oleje nejlépe koprového nebo ořechového
- 150 gramů másla na kostky (cca 1 cm)
- 30 gramů šalotky
- 2 snítky čerstvého nasekaného tymiánu
- 300 gramů suchého bílého vína
- verjus na dochucení (volitelně)
- kopr, čerstvý na ozdobení
-
1
kedlubna na tenké plátky
nebo 4 - 6 ředkviček, červených na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 945 kcal / 3961 kJ
- Protein
- 40 g
- Tuk
- 82.35 g
- Sacharidy
- 41.5 g
- Vláknina
- 7.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krůtí sekaná s chorizem a bramborami
1hod. 5min
Bramborová kaše s medvědím česnekem a hořčičným máslem
50min
Květákové kari s limetkou a fazolemi
50min
Hedvábné brokolicové pyré
30min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40min
Pstruh se zelenou čočkou
35min
Pstruh s celerovým pyré a omáčkou z potočnice
1hod. 30min
Krůtí nudličky s kedlubnou, bramborami a kerblíkovou omáčkou
50min
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40min
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40min
Kuřecí frikasé s chřestem
1hod.
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45min