Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 2 ½ čajové lžičky soli, plus podle chuti
- 600 gramů květáku, fialového, na růžičky
- 500 gramů pstruhů
- 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
- 2 - 3 polévkové lžíce oleje, nejlépe koprového nebo ořechového
- 150 gramů másla, na kostky (cca 1 cm)
- 30 gramů šalotky
- 2 snítky čerstvého nasekaného tymiánu
- 300 gramů suchého bílého vína
- verjus, na dochucení (volitelně)
- kopr, čerstvý, na ozdobení
- 1 kedlubna, na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3961 kJ / 945 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 41.5 g
- Tuk
- 82.35 g
- Vláknina
- 7.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou
40 min
Marinovaný losos s fazolkami
1h 10min
Pstruh se zelenou čočkou
35min
Kuře na bylinkách se zeleninou v páře
1 godz.
Treska v papilotě s celerovým pyré
45 min
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30 min
Hedvábné brokolicové pyré
30 min
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
1h 20min
Čočkový salát s uzeným pstruhem a granátovým jablkem
1 godz. 50 min
Hráškovo-zázvorová polévka a citrónový losos s brokolicí
50 min
Kuřecí frikasé s chřestem
1 godz.
Telecí roláda s bramborovo - pastinákovou kaší
1h 15min