Pstruh na páře a květákové pyré

Pstruh na páře a květákové pyré

4.9 17 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 1hod. 10min.
2 porce

Suroviny

  • 500 gramů vody
  • 2 ½ čajové lžičky soli plus podle chuti
  • 600 gramů květáku fialového, na růžičky
  • 500 gramů pstruhů
  • 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
  • 2 - 3 polévkové lžíce oleje nejlépe koprového nebo ořechového
  • 150 gramů máslo na kostky (cca 1 cm)
  • 30 gramů šalotky
  • 2 snítky čerstvého nasekaného tymiánu
  • 300 gramů suchého bílého vína
  • verjus (volitelně) na dochucení
  • kopr, čerstvý na ozdobení
  • 1 kedlubna na tenké plátky
    4 - 6 ředkviček, červených, na tenké plátky

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 40 g
Kalorie 3961 kJ / 945 kcal
Tuk 82.35 g
Vláknina 7.7 g
Sacharidy 41.5 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...