Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 2 ½ čajové lžičky soli, plus podle chuti
- 600 gramů květáku, fialového, na růžičky
- 500 gramů pstruhů
- 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
- 2 - 3 polévkové lžíce oleje, nejlépe koprového nebo ořechového
- 150 gramů másla, na kostky (cca 1 cm)
- 30 gramů šalotky
- 2 snítky čerstvého nasekaného tymiánu
- 300 gramů suchého bílého vína
- verjus, na dochucení (volitelně)
- kopr, čerstvý, na ozdobení
- 1 kedlubna, na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3961 kJ / 945 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 41.5 g
- Tuk
- 82.35 g
- Vláknina
- 7.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1h 5min
Restované krevety
15 Min
Losos s kokosovým chilli přelivem
30 Min
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40 Min
Pstruh se zelenou čočkou
35 Min
Jehněčí rolky s batátami a smetanovou omáčkou
50 Min
Hrušky v páře s kořeněnou čokoládovou polevou
40 Min
Vejce se smetanou v lososovém lůžku
20 Min
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45 Min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 Min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35 Min
Losos se zeleninou a kuskusem
40 Min