Pstruh na páře a květákové pyré
TM5 TM6

Pstruh na páře a květákové pyré

5.0 (11 hodnocení)

Suroviny

  • 500 gramů vody
  • 2 ½ čajové lžičky soli, plus podle chuti
  • 600 gramů květáku, fialového, na růžičky
  • 500 gramů pstruhů
  • 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
  • 2 - 3 polévkové lžíce oleje, nejlépe koprového nebo ořechového
  • 150 gramů másla, na kostky (cca 1 cm)
  • 30 gramů šalotky
  • 2 snítky čerstvého nasekaného tymiánu
  • 300 gramů suchého bílého vína
  • verjus, na dochucení (volitelně)
  • kopr, čerstvý, na ozdobení
  • 1 kedlubna, na tenké plátky

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3961 kJ / 945 kcal
Protein
40 g
Sacharidy
41.5 g
Tuk
82.35 g
Vláknina
7.7 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty