Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 2 ½ čajové lžičky soli, plus podle chuti
- 600 gramů květáku, fialového, na růžičky
- 500 gramů pstruhů
- 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
- 2 - 3 polévkové lžíce oleje, nejlépe koprového nebo ořechového
- 150 gramů másla, na kostky (cca 1 cm)
- 30 gramů šalotky
- 2 snítky čerstvého nasekaného tymiánu
- 300 gramů suchého bílého vína
- verjus, na dochucení (volitelně)
- kopr, čerstvý, na ozdobení
- 1 kedlubna, na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3961 kJ / 945 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 41.5 g
- Tuk
- 82.35 g
- Vláknina
- 7.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Králík na špenátovém lůžku
1 Std. 10 Min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40p
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45 Min
Losos s fenyklovým salátem s jablky
1 Std. 20 Min
Papriková polévka s bazalkovou pěnou
35p
Hedvábné brokolicové pyré
30p
Losos s balzamikovým octem a cuketovými nudlemi
25min
Krůtí roláda s noky z hráškového pyré
35p
Losos vařený v páře se zeleninou v balíčku se žlutou rýží a rozinkami
40p
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2 godz. 20 min
Losos s brokolicí, rýží a koprovou omáčkou
45 Min
Restované krevety
15p