Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 4 vejce
- 400 gramů chřestu, bílého, oloupaného, odkrojené dřevnaté konce
- 400 gramů zeleného chřestu, spodní třetina oloupaná, dřevnaté konce odkrojené
- 60 gramů oleje
- 20 gramů vinného octa, bílého
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky cukru
- 1 čajová lžička hořčice
- 3 špetky pepře, černého, mletého
- ½ svazku pažitky, čerstvé, nasekané
- 5 kusů ředkviček, červených, na kostičky (5 mm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1083 kJ / 259 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 3.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřest s rýží a citrónovou omáčkou sabayon
1hod.
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1hod.
Mořský vlk v aromatické solné krustě
55min
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30 Min
Kapusta plněná žampióny s hříbkovou omáčkou (golabki)
1hod. 30min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1hod.
Losos s balzamikovým octem a cuketovými nudlemi
25 Min
Losos s fenyklovým salátem s jablky
1u. 20min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50 Min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25 Min
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40 Min