Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g chicken breast fillets, cut into cubes (3 cm)
- 50 g olive oil
- 50 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tbsp ground coriander
- 1 pinch ground paprika
- 2 pinches ground cumin
- 300 g bulgur, coarse
- 100 g onions, cut into quarters
- 100 g carrots, cut into pieces
- 100 g courgettes, cut into pieces
- 1 tsp salt
- 1 pinch pepper
- 1000 g water
- 300 g tomato passata
- 1 tbsp pine nuts, to garnish
- 50 g fresh tomatoes, deseeded and diced, to garnish
- 1 sprig fresh parsley, leaves only, chopped, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3960 kJ / 440 kcal
- Protein
- 39.3 g
- Sacharidy
- 43.5 g
- Tuk
- 12.1 g
Alternativní recepty
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 Std. 10 Min
Meatballs - Keftedes
2 godz. 30 min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1 Std.
Stuffed vegetables
1 Std. 20 Min
Rabbit in a Citrus Marinade with Black Olives and Thyme - Coniglio marinato agli agrumi con olive e timo
1 Std. 30 Min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 Min
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 Min
Tabouleh with quinoa and tuna
40 Min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20 min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Green beans with tomato and parsley
55min