
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g fresh okra stem ends removed
- 3 tbsp white vinegar
- 4 garlic cloves
- 200 g onions cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander roughly chopped (volitelně)
- 60 g olive oil
- 300 g beef cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp salt adjust to taste
- 1 pinch freshly ground pepper
- 500 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato purée (concentrated)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 372 kcal / 1556 kJ
- Protein
- 24.2 g
- Tuk
- 17.6 g
- Sacharidy
- 29.2 g
Alternativní recepty
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min
Cheese sambousek
1hod. 45min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1hod. 20min
Middle eastern stuffed chicken
2hod. 25min
Chicken moghrabieh
1hod. 25min
Lentil and spinach soup
50min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1hod. 30min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13hod. 30min
Red lentil soup with cumin
55min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1hod.