Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g fresh okra, stem ends removed
- 3 tbsp white vinegar
- 4 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped (volitelně)
- 60 g olive oil
- 300 g beef, cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground pepper
- 500 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato purée (concentrated)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Protein
- 24.2 g
- Sacharidy
- 29.2 g
- Tuk
- 17.6 g
Alternativní recepty
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Shrimp stuffed bell peppers
1 godz. 25 min
Salmon kabsa
35 Min
Spicy sea bass (samke harra)
50 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 Std. 20 Min
Chicken moghrabieh
1 godz. 25 min
Green beans with tomato and parsley
55 min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min