Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Batbout dough
- 320 g water
- 2 Tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
nebo 1 heaped tsp dried yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina, durum wheat
- 1 ½ tsp fine sea salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat for stewing, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Protein
- 46 g
- Sacharidy
- 111 g
- Tuk
- 41 g
- Vláknina
- 11 g
Alternativní recepty
Pilau Rice
30 min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1h 35min
Piri Piri Chicken with Pickled Curry Beans
3h
Chicken Akhni
1h 30min
Chicken Pastilla
1h 25min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Middle eastern stuffed chicken
2 godz. 25 min
Pilau Rice
40min
Couscous with Chicken and Lamb
1h 10min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Chicken Tikka
4 Std. 10 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 godz.