
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Batbout dough
- 320 g water
- 2 Tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
nebo 1 heaped tsp dried yeast (8 g) - 10 g olive oil plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina, durum wheat
- 1 ½ tsp fine sea salt
Lamb meatballs
- olive oil for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint leaves only, to taste
- 600 g lamb meat for stewing, boneless cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley leaves only, to taste
- 600 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1018 kcal / 4263 kJ
- Protein
- 46 g
- Tuk
- 41 g
- Sacharidy
- 111 g
- Vláknina
- 11 g
Alternativní recepty
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1hod. 35min
Beef and White Bean Purée on Flatbread
5hod. 15min
Lamb Kebobs
3hod.
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Chicken Tikka Masala
45min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1hod. 15min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1hod. 40min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2hod. 25min
Chicken Jalfrezi
1hod.
Lamb Korma
4hod.
Chicken Tikka
4hod. 10min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1hod. 50min