Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Batbout dough
- 320 g water
- 2 Tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
nebo 1 heaped tsp dried yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina, durum wheat
- 1 ½ tsp fine sea salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat for stewing, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Protein
- 46 g
- Sacharidy
- 111 g
- Tuk
- 41 g
- Vláknina
- 11 g
Alternativní recepty
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 Std. 25 Min
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Lamb Koftas
1 godz. 30 min
Beef Koftas with Saffron Yoghurt
1h 20min
French Brunch
Žádné hodnocení
Stuffed Moroccan Breads
2 godz. 45 min
Lamb Kebobs
3h
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 min
Chicken Tikka
4h 10min
Chicken Tikka Masala
45 Min
Sheek Kebab
1 godz. 10 min
Pork Vindaloo
4 Std.