Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Balti Paste
- 280 g fresh coriander, leaves and stalks, cut in pieces
- 2 fresh red chillies, halved, deseeded
- 15 garlic cloves
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g onions, quartered
-
60
g vegetable oil
nebo 60 g ghee - 3 Tbsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 120 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp sugar
- 2 tsp garam masala
- 120 g water
Curry
- 1 Tbsp vegetable oil, for frying
- 1 Tbsp cumin seeds
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled, to taste
nebo ½ tsp chicken stock paste, homemade - 150 g water, hot
- 500 g chicken breasts, skinless, sliced (2 cm)
- 50 g onions, sliced (1 cm)
- 70 g red peppers, diced (2 cm)
- 1 - 2 fresh green chillies, sliced (1 cm), to taste
- 200 g button mushrooms, sliced (5 mm)
- 1 tsp lemon juice, or to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1299 kJ / 310.5 kcal
- Protein
- 29.5 g
- Sacharidy
- 10.2 g
- Tuk
- 17.9 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 145 mg
Alternativní recepty
Chicken Saag
50 Min
Cape Malay Chicken Curry
1 Std.
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Chicken in Yoghurt
1 Std.
Chicken Garam Masala
50 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Butter Chicken
50 Min
Prawn Bhuna
30 Min
Chicken and Cauliflower Curry
45 Min
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Chicken Tikka Masala
45 Min
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min