Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Balti Paste
- 280 g fresh coriander, leaves and stalks, cut in pieces
- 2 fresh red chillies, halved, deseeded
- 15 garlic cloves
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g onions, quartered
-
60
g vegetable oil
nebo 60 g ghee - 3 Tbsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 120 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp sugar
- 2 tsp garam masala
- 120 g water
Curry
- 1 Tbsp vegetable oil, for frying
- 1 Tbsp cumin seeds
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled, to taste
nebo ½ tsp chicken stock paste, homemade - 150 g water, hot
- 500 g chicken breasts, skinless, sliced (2 cm)
- 50 g onions, sliced (1 cm)
- 70 g red peppers, diced (2 cm)
- 1 - 2 fresh green chillies, sliced (1 cm), to taste
- 200 g button mushrooms, sliced (5 mm)
- 1 tsp lemon juice, or to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1299 kJ / 310.5 kcal
- Protein
- 29.5 g
- Sacharidy
- 10.2 g
- Tuk
- 17.9 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 145 mg
Alternativní recepty
Chicken Garam Masala
50min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 godz. 5 min
Chicken and Cauliflower Curry
45 dk
Beef Madras
1sa 30 dk
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Lamb Keema with Peas
1h
Chicken Tikka Masala
45 dk
Prawn Bhuna
30 dk
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45 dk
Chicken Akhni
1sa 30 dk
Chicken Saag
50min