
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Fladenbrot
- 320 g Wasser
- 2 EL Zucker
-
½
Würfel Hefe (20 g)
nebo 1 geh. TL Trockenhefe (8 g) - 10 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 80 g Vollkorn-Weizenmehl
- 240 g Grieß, Hartweizen
- 1 ½ TL Salz
Lammfleischbällchen
- Olivenöl zum Einfetten und Braten
- 4 Knoblauchzehen
- 5 - 6 Stängel Minze abgezupft
- 600 g Lammfleisch, sehnenfrei, ohne Knochen in Würfeln (2 cm)
- 2 ½ TL Paprika rosenscharf
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Cayenne-Pfeffer
- ¼ TL Pfeffer
- 6 - 7 Stängel Petersilie abgezupft
- 600 g stückige Tomaten
- 200 g Wasser
- 20 g Sonnenblumenöl
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1018 kcal / 4263 kJ
- Protein
- 46 g
- Tuk
- 41 g
- Sacharidy
- 111 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Za´atar-Brot
1hod. 40min
Lammragout
1hod.
Lammköfte mit Couscous und Gurkensalat
45min
Weinblätter mit Hirsefüllung und Joghurtsauce
2hod.
Sheek Kebab
1hod. 10min
Big Kahuna Burger (Pulp Fiction)
1hod.
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1hod. 50min
Lamm-Kebab
35min
Gefüllte Weinblätter mit Zitronensauce
1hod. 15min
Auberginencreme "Orient"
2hod.
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2hod.
Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap
1hod. 10min