Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Impasto
- 300 g di farina
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno alla ricotta
-
100
g di Parmigiano, a pezzi (2-3 cm)
nebo 100 g di ricotta salata, a pezzi (2-3 cm) - 100 g di mascarpone
- 250 g di ricotta fresca vaccina, ben scolata dal siero
- 2 cucchiaini rasi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato fresco
Sugo alle melanzane
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 fili di erba cipollina fresca, lavata ed asciugata
- 500 g di melanzane, a dadini (1-2 cm)
- 20 g di pomodori, a dadini (2-3 cm)
- 1 rametto di basilico, le foglioline lavate ed asciugate + q.b. per decorare
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Nutriční hodnoty
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 36 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polpette al sugo
45min
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40 min
Parmigiana di melanzane
2j
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40 min
Verdure ripiene
1h 20min
Torta di mele
1h 30min
Pesto alla genovese
20min
Bucatini all'amatriciana
45min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Pizza ai peperoni
1u. 55min
Sugo di verdure
40 min