Kompatibilní verze
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pulut kunyit
- 500 g glutinous rice, rinsed
- 1000 g water
- 1 tsp ground turmeric
- 2 dried tamarind pieces (asam keping)
- 2 tsp salt
- 2 pandan leaves, tied into knots
Rendang Tok
- 1250 g fresh coconut milk
- 2 ½ tsp salt
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp black peppercorns
- 4 cloves
- 1 star anise
- 15 dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 100 g shallots
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh ginger
- 20 g fresh turmeric
- 20 g fresh galangal
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 50 g water
- 100 g toasted coconut paste (kerisik) (see tips)
- 2 dried bay leaves
- 5 kaffir lime leaves
- 30 g virgin coconut oil
- 1000 g beef chuck, cut in cubes (5 cm)
- 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 5041 kJ / 1206 kcal
- Protein
- 47 g
- Sacharidy
- 103 g
- Tuk
- 72 g
- Nasycený tuk
- 57 g
- Vláknina
- 11 g
- Sodík
- 1209 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chicken Rendang
45 Min
Tom Yum Goong
30 Min
Masala Squid
25 Min
Nasi Lemak
45 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min