Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)

Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)

4.5 51 hodnocení
Příprava 15min.
Celkový 2hod. 45min.
6 portions

Suroviny

Pulut kunyit
  • glutinous rice rinsed
    500 g
  • water
    1000 g
  • ground turmeric
    1 tsp
  • dried tamarind pieces (asam keping)
    2
  • salt
    2 tsp
  • pandan leaves tied into knots
    2
Rendang Tok
  • fresh coconut milk
    1250 g
  • salt
    2 ½ tsp
  • sugar
    1 tbsp
  • coriander seeds
    2 tbsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • fennel seeds
    1 tsp
  • black peppercorns
    1 tsp
  • cloves
    4
  • star anise
    1
  • dried chillies deseeded, soaked to soften
    15
  • shallots
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger
    15 g
  • fresh turmeric
    20 g
  • fresh galangal
    20 g
  • fresh lemongrass white part only
    3 stalks
  • water
    50 g
  • toasted coconut paste (kerisik) (see tips)
    100 g
  • dried bay leaves
    2
  • kaffir lime leaves
    5
  • virgin coconut oil
    30 g
  • beef chuck cut in cubes (5 cm)
    1000 g
  • fresh coriander chopped, to garnish
    1 sprig

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 portion

Sodík 1209 mg
Protein 47 g
Kalorie 5041 kJ / 1206 kcal
Tuk 72 g
Vláknina 11 g
Nasycený tuk 57 g
Sacharidy 103 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...