Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g red split lentils
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g onions, quartered
- 50 g unsalted butter, diced
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 500 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
-
100
g milk, plus extra for serving if desired
nebo single cream, plus extra for serving if desired
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 10.7 g
- Tuk
- 11.5 g
Alternativní recepty
Vegetable Soup
35min
Creamy Tomato Soup
25 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min