
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper to taste
- 2 eggs lightly beaten
- 150 g silken tofu cut into thin strips
- sesame oil for drizzling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 312 kcal / 1310 kJ
- Protein
- 15.7 g
- Tuk
- 21.1 g
- Sacharidy
- 10.3 g
- Vláknina
- 6.3 g
Alternativní recepty
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2hod.
Hot and Sour Pineapple Rice
1hod. 15min
Korean Ginseng Chicken
1hod. 10min
Pandan chiffon cake
5hod. 15min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Mantou buns
1hod. 30min
Kimchi stew
30min
Miso soup and sake seafood with rice
1hod. 5min
Chicken banh mi
4hod. 35min
Fish soup
40min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1hod. 45min