Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water, plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot, cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots, drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 2 eggs, lightly beaten
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- sesame oil, for drizzling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1310 kJ / 312 kcal
- Protein
- 15.7 g
- Sacharidy
- 10.3 g
- Tuk
- 21.1 g
- Vláknina
- 6.3 g
Alternativní recepty
Mapo tofu
15 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Fried Garlic Pork
50min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50min
Aglio olio e peperoncino
35min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min