
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 1 eschalot peeled
- 1 spring onion/shallot trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 3 tbsp chilli powder to taste
- 200 g oil
Szechuan soup
- 3 dried shiitake mushrooms
- 10 g dried black fungus (see Tips)
- warm water for soaking
- 1 cm piece fresh ginger peeled and cut into thin slices
- 60 - 90 g canned bamboo shoots drained
- 1000 g water plus an extra 3 tablespoons
- 200 g pork mince
- 100 g fresh enoki mushrooms cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 3 - 4 tbsp Chinese black vinegar to taste
- ½ tsp salt to taste
- ½ tsp sugar
- ground black pepper to taste
- 2 tbsp arrowroot flour
- 150 g tofu cut into cubes (1 cm)
- 1 egg white lightly beaten
- 1 - 2 spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 175.8 kcal / 738.2 kJ
- Protein
- 13 g
- Tuk
- 8.1 g
- Sacharidy
- 10.7 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Sodík
- 368.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2hod. 30min
Luo bo gao (radish cakes)
25hod. 20min
Homemade Fish Ball Soup
2hod.
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1hod. 45min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Miso fish with Asian greens
24hod. 45min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Nyonya Fish Maw Soup
1hod. 10min